-15% отстъпка на .BG: Вземете нов .BG домейн или трансферирайте само за 49,21 лв.

Да предизвикаш себе си - пътят към успеха с Петър Христов - управляващ съдружник в Jump.bg

Jump.BG е компания, в която хората сме най-ценния ресурс и въпреки наличието на различните отдели, които съставляват компанията, ние сме едно семейство. Семейство, което заедно споделя своите интереси, предизвикателства, лични преживявания и успехи.

Днес ще Ви срещнем с една такава личност - Петър Христов, наш колега и управляващ съдружник в компанията. Колоритен, забавен, мотивиращ, стриктен и последователен, както в личен, така и в професионален план. Качества, които го тласкат към нови предизвикателства и успехи, както в професионален, така и в личен план. Определя се като динамична личност, която постоянно открива нови хоризонти и не поставя граница на своето развитие или както казва той - “винаги може и повече”. Обичащ динамиката - препускащ в различни задачи в Jump.BG. Човек, който наистина няма спирачки, а спортът му дава тази дисциплина и постоянство, които са в основата не всеки успех. Планината е неговият втори дом, а бягането и преходите са като полет на ято птици - естествена част от неговото съществуване. 

Защо спортът е най-добрият възпитател? Защото спортът е огън, който за да продължава да гори, трябва постоянно да се възпламенява, а клечката, която пали искрата е дисциплината. Независимо коя сфера сме избрали за своето развитие и какъв начин на живот искаме да водим, дисциплината е тази, посредством която успяваме в начинанията си и не се отказваме, когато трудностите ни се изправят на пътя.

Ние, от Jump.BG, сме радостни, че всеки от екипа ни гори в своята страст и има куража да бъде дисциплиниран, за да се развива по пътя на успеха си. Точно поради този факт, искаме да споделим с Вас - нашите читатели и клиенти, че ни предстои да стартираме нова инициатива, която ще има за цел да мотивира и вдъхновява нашите последователи да спортуват, да предизвикват себе си и да открият своя баланс между хобито, интересите и професионалната реализация, защото живот е толкова пъстър, прекрасен и пълен с най-различни възможности, че няма как да не го изживеем. Прегръщаме идеята да подкрепяме различни спортни инициативи, да бъдем част от тях и да ги споделяме - активно.

Срещата ни с колегата Петър Христов преминава в забавен и вълнуващ разговор, съпроводен от смях и усмивки, по време на който той отговори на въпросите, които вълнуваха съзнанието ни, гледайки негови видеа от приключенията, които е запечатал в спомени не само за себе си, но и за неговата аудитория от последователи.

  • Как и кога се запали страстта ти към тичането и преходите?

Петър: Винаги съм обичал планината, но всичко започна преди 2 години и половина, когато мой приятел ми сподели, че ще участва в състезание по планинско бягане и ми предложи да отида с него, знаейки, че това би ми допаднало. Така и стана, въпреки че преди това не се бях занимавал със спорт, завърших състезанието на прилична позиция и това провокира интереса ми да разбера какво повече мога да направя и да изпитам като емоции. Това беше и моментът, в който страстта ми се запали - интересът да провокирам себе си и да разбера какво мога постигна в това ново начинание.

  • Винаги ли си бил толкова любопитен и смело отворен към света? Като какъв човек се определяш?

    Петър: Да, от малък съм много любознателен и любопитен към това да опозная света. Обичам да пътувам и да посещавам различни дестинации. Винаги съм имал интерес и към технологиите, разглобявайки някоя машина на части, за да видя как е устроена, как работи и след това, разбира се, да я сглобя до завършения си вид. Също така предизвикателството да надмогна себе си е един от основните ми мотиватори. Не смятам, че постигайки една цел съм достигнал върха на възможностите си. Обичам да се надграждам постоянно и да работя и още, и още. По този начин проучвам пределите на възможностите си и искрата която ме пали, никога не угасва.

  • Как интересът ти към технологиите от дете се превърна и в твоя професия?

    Петър: Всичко започна от ученическите ми години, а динамиката в развитието на технологиите ме тласна към тази сфера. Всеки ден е различен и прескачам от една задача в друга, от една ситуация в друга ситуация. Разнообразието и любопитството към неспиращите развитието си технологии, поддържат интереса ми.
  • Помага ли ти пламъкът, който имаш към спорта и за постигането на успехи, работейки в Jump.BG?

    Петър: Да, разбира се. Помага ми, както индиректно, така и директно. Индиректно чрез опита, който съм натрупал, сблъсквайки се с успехи и неуспехи, желанието за постигане на невъзможното и най вече за това, че “няма начин да няма начин” нещо да се случи, тоест, винаги има решение и вариант. Директно - помощта идва от дисциплината, на която ме научи спортът като хоби и част от моя живот. Всяка сутрин ставам рано, разгрявам се, тренирам, тичам, пречиствам мислите си и по този начин се подготвям за новия ден. Така се чувствам бодър, активен, готов за работа и нови предизвикателства. Отделно, докато спортувам, аз мисля за работата - какви задачи имам да свършва днес и тяхното приоритизиране. Самата физическа активност ми помага да бъда по-продуктивен и креативен по време на работния процес.
  • Как съчетаваш хобито и работата?

    Петър: Опитвам се да бъда активен през целия ден, като за себе съм намерил златната среда, защото както вече споменах, спортът ми помага да бъда по-пълноценен по време на работа и така по време на деня винаги намирам време да презаредя силите си и да освежа мисълта си. Другото богатство, което ми дават технологиите е възможността да работя от всяка точка на света и от всеки връх на планината. Просто отварям телефона или лаптопа и започвам да работя. Въпрос на желание е човек да съчетава любимите си занимания, без едното да бъде за сметка на другото. Живеем в толкова динамичен и бързо развиващ се свят, че вече трудно можем да кажем, че има невъзможни неща (визирам тези, които зависят от нас самите). Хобито е важна част от работата, защото по този начин човек разпуска и позволява на съзнанието и тялото си да отпочинат, за да могат да започнат следващия ден мотивирани и необременени от преживяното от предходните дни. 

  • Какво за теб означава “постижението”? Как си го представяш и как би го определил?

    Петър: За мен постиженията са безлимитни. Човек винаги има какво още да постигне и на какво още да се научи, така че не го приемам като нещо, което мога да назова с крайна цел.
  • Какви са твоите постижения?

    Петър: Беше ми мечта да измина маршрута Ком - Емине, който е почти 600 км и аз се справих с него за 6 дни 14 часа и 50 минути. Това обаче съвсем не означава, че няма отново да се впусна в това приключение.

Друго запомнящо се за мен преживяване е и състезанието в Австрия - 175 км, пробягани за 33 часа. Наистина е неописуемо. Просто трябва да се изживее. 

Не мога да пропусна и Коджа Кая Ултра 2024 / 75 км – дори мечтите ми не стигаха толкова далече! Състезавах се редом с някои от най-големите живи легенди в планинското бягане и незнайно как дори за мен самия, въпреки, че стартирах болен, успях да завърша на второ място, всъщност това беше и първото ми второ място някога, а факта, че е точно на Коджа Кая го прави още по-специално.

  • Кое е първото ти постижение в Jump.BG? 

    Петър: Първоначално насочих усилията си в това работният процес да бъде много по-организиран. В спорта е много важно да бъдеш организиран, дисциплиниран и последователен и пренесох тези качества върху структурирането на процеса на работа по този начин.
    Като друго постижение бих отбелязал и стремежа си към постоянно развитие на нови и нови услуги, които да предоставяме на клиентите, подпомагайки работата си и повишавайки качеството на услугите, които предлагаме.

  • Коя всъщност е страстта в живота ти? Тази, която те движи напред и те вкарва отново и отново в нови предизвикателства? Как би я нарекъл с една дума?

    Петър: Хмм, интересен въпрос. В съзнанието ми изникват доста думи, които бих използвал в съвкупност, за да опиша страстта си, но ако трябва наистина да използвам само една дума, то тя е адреналин.
  • Как определяш колективната работа в Jump.BG? Какво ти даде тя? 


Петър: За човек, който никога не беше работил в екип, а винаги в самостоятелни проекти и свикнал да бъде “човек за всичко”, основното ми притеснение, когато стартирах в Jump.BG бе дали ще успея да се сработя с екипа. Нали знаете, че в повечето случаи винаги има един колега, който не успява по една или друга причина да се впише изцяло в екипа, но за щастие, тук не срещнах такъв колега (смее се). Всъщност изградената приятелска среда и общата цел, която имаме всички - да даваме повече на своите клиенти, определено ни обединява повече от всичко останало.

Благодарни сме за отделеното време на Петър, да седне на горещия стол и да отговори на въпросите с такава страст, с която гори във всичко, което прави. Надяваме се да покажем с примера на Петър, че човек може да постигне всичко стига да има желание. Важно е и да се полага грижа за здравето на духа и тялото.

За екипа на Jump.BG добрият пример е много важен и като част от обществото се чувстваме отговорни да дадем своя принос за развитието на общото благо и това е целта на инициативата, която ще стартираме. Затова, не забравяйте да ни последвате в социалните ни канали, където ще може да видите кадри от кухнята на Adventure Peter - ключови моменти от състезанията, предизвикателства и още интересни моменти.

Статия от Деница Леонова

Деница е творческа и позитивна личност с интерес към създаването на съдържание. Тя определя този процес като вдъхновяващ и вълнуващ. Рекламата е нейния начин за себеизразяване в сферата на дигиталния маркетинг. Приема работата си като вид изкуство и обича да отделя внимание на всеки детайл, за да се наслади на крайния резултат.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин